Инфо

25. октобар 2019.25. окт 2019.
Зеленовић тражи тв дуел са Радојичићем

Зеленовић тражи тв дуел са Радојичићем

Градоначелник Шапца и лидер опозиционе партије Заједно за Србију Небојша Зеленовић затражио је данас од директора Јавног сервиса Драгана Бујошевића да организује телевизијски дуел на РТС-у са градоначелником Београда Зораном Радојичићем на којем би било речи о свим проблемима који су се појавили приликом реконструкције Трга Републике, као централне тачке не само главног града него и читаве земље.

"И ми у Шапцу смо реконструисали централни градски трг. Нисте о томе извештавали, вероватно сте сматрали да није важно. Мислим да је дошло време да на јавном сервису грађанима Србије поднесем извештај како је шабачки трг, на који смо поносни и због лепоте и због функционалности, плаћен 500.000 евра, а да градоначелник Београда објасни како је Трг Републике, који је по површини мањи, коштао 10 или 12 милиона евра", навео је Зеленовић у отвореном писму.

Зеленовић је навео да постоји интерес јавности да се објасни зашто је реконструкција већег шабачког трга трајала 75 дана а београдског мањег Трга Републике првобитно 375 дана, да би се десет дана после отварања наставили радови у виду, како се изразио, "преокретање чувених распалих коцки сумњивог квалитета и још сумњивије цене".

"Грађанима Србије било би, верујем, значајно да објасним како је и зашто реконструисани шабачки трг допринео лепоти и функционалности града, а да градоначелник Београда објасни јавности зашто је Трг Републике изазвао потпуни саобраћајни колапс и загорчао живот свим становницима и посетиоцима престоног града", навео је он и додао да је од Повереника за информације од јавног значаја затражио информације о коначним трошковима те реконструкције, јер нико још не зна коначну цену.
Лидер Заједно за Србију је рекао да је спреман да у телевизијском дуелу јавности изнесе документацију о реконструкцији шабачког трга, до најситнијег детаља.

"Да ли је градоначелник Београда, а то му је законска обавеза, спреман да учини то исто за Трг Републике, који је по површини мањи, а 25 пута скупљи? Не 25 одсто, него 25 пута, господине Бујошевићу. Некада давно, када сте радили у слободним и за различита мишљења отвореним медијима, са пажњом сам вас читао и гледао како новинарски оштро, али правично, пропитујете госте из власти, али и из опозиције. Била би ми част да будете водитељ овог дуела, да поново будете онај стари Бујошевић, а ја Вам унапред обећавам да неће бити Вашег питања на које нећу дати исцрпан и истинит одговор", навео је Зеленовић у писму директору РТС-а.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa