Инфо

28. октобар 2019.28. окт 2019.
Зеленовић поново позвао Радојичића на тв дуел

Зеленовић поново позвао Радојичића на тв дуел

Председник странке Заједно за Србију и градоначелник Шапца Небојша Зеленовић поново је данас позвао градоначелника Београда Зорана Радојичића на телевизијски дуел на Јавном сервису на којем би грађанима положили рачуне за реконструкцију шабачког главног трга и Трга Републике у Београду.

"Трг Републике у Београду мањи је од шабачког, а плаћен је 25 пута више, невероватних 12 милиона евра, иако коначну цифру још увек кријете. Дужни сте да грађанима Србије објасните како је то могуће. Дугујемо обојица да јавности објаснимо како и зашто је реконструкција већег трга у Шапцу завршена за 75 дана, а реконструкција са додатном реконструкцијом Трга Републике траје већ више од 400 дана. Ради се о трошењу јавног новца и истину не можете сакрити. Што више времена пролази, све сте сумњивији", навео је Зеленовић у отвореном писму.

Зеленовић је подсетио да је по Закону о доступности информација од јавног значаја тражио комплетну документацију везану за реконструкцију Трга Републике и да је Поверенику поднео и жалбу јер му те информације, противно закону, нису достављене.

"Пре неколико дана од директора РТС-а Драгана Бујошевића затражио сам да организује Ваш и мој ТВ-дуел на јавном сервису, да све објаснимо грађанима. И Бујошевић ћути, а годинама је говорио да 'није српски ћутати'. Немојте ни да помишљате, господине Радојичићу, да ће се временом све заборавити и да ћете ћутањем избећи обавезу да грађанима поднесете рачун. За државне функционере не важи пословица 'Ћутање је злато', иако ваше коцке на Тргу Републике коштају као да су од сувог злата", додао је он.

Први човек Шапца позвао је београдског колегу да прекине ћутање и целој Србији објасни зашто Трг Републике толико кошта и због чега је главни град у колапсу више од годину дана.

"Можда Ви и нисте криви, можда Ви и немате никакве везе са Тргом Републике, али онда морате да кажете ко има и ко је одговоран. Тако Вам закон налаже. Јавите Бујошевићу да сте спремни за ТВ-дуел, скратите и њему муке. Добио је моје писмо и сада не зна шта да ради, не зна да ли сме да организује ТВ-дуел, а могуће је да не зна ни кога треба да пита", навео је Зеленовић у отвореном писму.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa