Инфо

28. октобар 2019.28. окт 2019.
Представљање нове књиге Томислава Маринковића

Представљање нове књиге Томислава Маринковића

У свечаној сали Библиотеке шабачке 30. октобра у 19 часова биће представљена књига „Изабране песме“ Томислава Маринковића. Објављена је у издању Српске књижевне задруге. Поред аутора, о књизи ће говорити и др Радивоје Микић, професор Филолошког факултета у Београду.

Овенчан највећим домаћим признањима за поезију, Томислав Маринковић слови за изузетног лиричара – песника нијанси у значењима и стилским особинама високог ранга. Уз строги избор, проф. Радивоје Микић написао је аналитичан предговор, у којем наглашава како Маринковић има потребу да у своје песме уводи иронију као средство које ће му омогућити да заснује једну нову тачку гледишта на неку од врло старих песничких тема…

Томислав Маринковић је рођен у селу Липолисту код Шапца. До сада је објавио књиге песама “Двојник”, “Извесно време”, “Сумња у огледало”, “Школа трајања”, “Свет на кожи”, “Обичан живот”, “Путовања кроз близине”, „Вечито сада“… За укупно песничко дело награђен је “Дисовом наградом” 2016. године. Приредио је и књигу “Писац у врту”, најлепше приче и песме о биљкама и пријатељству. Песме су му превођене на енглески, руски, шпански, јапански.
Библиотека шабачка

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa