Инфо

31. октобар 2019.31. окт 2019.
САН ТОПЛЕ НОЋИ

САН ТОПЛЕ НОЋИ

Шабачко позориште угостило је учеснике традиционалног, ове године 19. Интернационалног блуз и џез фестивала. Наступили су Квартет Владе Маричића са гостом, сасксофонистом Адамом Клемом, Belgrade funk combo (шесторка из престонице позата по фанк ритму), Брамха трио, џез музичари из Северне Македоније и једини трио са два члана, Београдски блуз трио
Догодило се, на прелазу између реске вечери и топлине сале или на граници међ иритирајуће врућине душека и релаксирајућег умирења баланса ноћне постеље. Мрак је кварила нека светлост довољно упорна у покушају да пробије бедеме капака и недовољно јака како би у подухвату успела. Бедем су ојачавали штитови чула слуха. Остало је све као светлост што тањи смиријући мрак. Баланс тренутка... није постојала прича, музика је покретач, подлога, основа и позадина, но јединствена, непоновљива нарација, уникатна прича помножена с две, или три стотине, остала је да се напише, без наметања. Сећање и машта, протекло, подсвесно играло је пишући невидљивим мастилом на непостојећој подлози.

Џез је снага тренутка, нема план, то је конверзација, емоција коју слушаоцима дарују музичари, они који у делићу секунде одлуче да створе звук адекватан тренутку (Винтон Маршал).


Опширније у штампаном издању.
Д. Благојевић

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa