Инфо

7. новембар 2019.7. нов 2019.
Обележава се Дан заштите од пожара

Обележава се Дан заштите од пожара

(Бета) - Припадници ватрогасно-спасилачких јединица Сектора за ванредне ситуације обележавају Дан заштите од пожара, 7. новембар, низом активности, кроз едукативне скупове и показне вежбе широм Србије како би упознали децу и одрасле са начином поступања у случају опасности, саопштено је данас из МУП-а.

Само током ове године, припадници тог сектора били су ангажовани на више од 31.000 интервенција, међу којима је било око 28.000 пожара, током којих је спасено 1.233 грађана и евакуисано 208.

Поред редовних активности, припадници ватрогасно-спасилачких јединица посебну пажњу посвећују едукацији најмлађих и реализују низ активности, као што су "Ватрогасац у школи", "Полицајац у заједници" и "Основи безбедности деце". Подучавање деце о ризицима од пожара, других елементарних непогода и катастрофа је од великог значаја за њихово развијање свести и боље разумевање околине у којој живе.

Припадници ватрогасно-спасилачких јединица свакодневно показују несебичност, пожртвованост и солидарност, а њихова професионалност се огледа у стручном и квалитетном односу према раду.

Дан заштите од пожара установљен је 7. новембра 1834. када је српски министар унутрашњих послова Ђорђе Протић, испуњавајући налог кнеза Милоша Обреновића, сачинио и потписао "Уредбу о гашењу пожара", која представља основу за развој правне регулативе у области заштите од пожара и формирања ватрогасно-спасилачких јединица

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa