Инфо

7. новембар 2019.7. нов 2019.
Пријем за фудокан шампионе

Пријем за фудокан шампионе

Шабачки каратисти, репрезенти у фудокан верзији овог старог спорта, освојили су 20 медаља на Светском шампионату, а у част овог достигнућа, за њих је пријем у Градској кући приредио председник Скупштине града Немања Пајић. Медаље су освојена у Штутгарту, а заслужили су их чланови клубова "Каишин" Шабац, "Соко" Мајур, као и један Шапчанин који наступа за "Црвену Звезду".

-Тешко, никада јаче такмичење, готово 2.000 бораца из 43 државе, али упркос конкуренцији, ми смо остварили невероватне резултате, те не могу рећи да сам задовољан, већ поносан на моје борце. Освајамо медаље у свим категоријама, појединачно, екипно и Шабац је један од градова окосница фудокан репрезентације Србије. У нашем спорту су јаки Румуни, Пољаци, Руси, државе веће од нас, са неупоредивим улагањима у карате, а и у њиховој конкуренцији успевамо да опстанемо у врху. Сада је Србија била екипно трећа - рекао је тренер клуба "Каишин" и селектор у репрезентацији Саша Ковачевић.

Тандем тренера: Саша Ковачевић и Томислав Којић


Чак четири медаље освојио је Томислав Којић, један од зачетника каратеа у Шапцу. У категорији ветерана, иако већ у осмој деценији живота, заслужио је три злата и једно сребро.

-До овог првенства сам био најстарији учесник, сада се појавио колега из Немачке, старији од мене. Он и ја смо доказ да спортом можете да се бавите читав живот, само уколико правилно дозирате, планирате и тренинге радите у складу са својим могућностима и годинама. Част ми је што сам међу овим шампионима, ја као неко пет, у једном случају и десет пута старији од њих - рекао је тренер и члан клуба "Соко" Томислав Којић.

Бројна одлича Шапчана


Младен Севић је спона два клуба. Недавно је из "Сокола" прешао у "Каишин", у договору два клуба, јер Мајурци немају довољно старијих каратиста.

-Поносан сам на свој наступ, али и јединство које смо показали сви у Немачкој. Због тога и медаље у тимској конкуренцији носе посебну снагу - рекао је Севић.

Спортисти у Градској кући, то више није догађај, већ нешто редовно и уобичајено.

-Врхунски резултати наших спортиста, млађих и старијих су за понос свих нас. Драго ми је што на прави начин репрезентујете свој клуб, град и државу и што сте и ви показали како је Шабац извор успеха за српски спорт. Желим вам да вас прати срећа, да вас заобиђу повреде и да имате успеха још у спорту, али да се остварите и као људи, будете срећни. Труд и рад увек дају резултате, то ви знате, показали сте другима и само наставите - рекао је председник Скупштине града Немања Пајић.

Резултати за понос Шапчана


Укупно у Немачкој, шабачки фудокан карате заслужио је осам златних, шест сребрних и шест бронзаних одличја.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa