Инфо

8. новембар 2019.8. нов 2019.
Филип Плавчић

Филип Плавчић

Сутра отварање последње деонице источног крака Коридора 10

Министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић рекла је данас да је све спремно за отварање последњих деоница на источном краку Коридора 10.


"Све је спремно да сутра заједно са извођачима радова, грађевинским радницима и свим званицама обележимо завршетак комплетног источног крака од Ниша до границе са Бугарском, у дужини од 86,9 километара. Србија је завршила Коридор 10 и више нема ниједног метра на овој саобраћајници да није под асфалтом", рекла је Михајловић, саопштио је њен кабинет.
Она је истакла да Србија можда никад није имала такву годину каква је била 2018, у којој су завршени и пуштени у саобраћај и јужни и источни крак Коридора 10, а до краја године биће у саобраћају укупно око 120 километара ауто-пута на "Милошу Великом".


"Увек где смо имали нове деонице ауто-пута, имали смо и нове фабрике и више транзитног саобраћаја. Зато не смемо да стајемо, зато почињемо да градимо нове ауто-путеве. Већ смо почели да градимо деонице Сремска Рача-Кузмин и Прељина-Пожега, ускоро потписујемо уговор за градњу ауто-пута и брзе саобраћајнице Рума-Шабац-Лозница, а очекује нас и почетак радова на Моравском коридору и првој деоници ауто-пута Ниш-Мердаре, од Ниша до Плочника", рекла је министарка која ће данас обићи новоизграђене деонице од Просека до Банцарева, дужине 22,5 километара, које ће сутра бити пуштене у саобраћај.



Отварању те деоницу источног крака Коридора 10 присуствоваће председник Србије Александар Вучић и премијер Бугарске Бојко Борисов.


Источни крак Коридора 10, од Ниша до Димитровграда, је дужине 86,9 километра и његовим пуштањем у саобраћај завршена је изградња Коридора 10 кроз Србију.


На источном краку Коридора 10 од Ниша до Димитровграда је 87 мостова, пет тунела - Банцарево, Сопот, Сарлах, Пржојна падина и Прогон, укупне дужине 2,6 километра) и пет саобраћајних петљи.


Изградње источног крака Коридора 10 коштала је око 476 милиона евра.
Бета

Најновији број

11. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa