Инфо

9. новембар 2019.9. нов 2019.
Foto : Blic

Foto : Blic

Поповић: Поштујте аутономију универзитета

Ректорка Универзитета у Београду Иванка Поповић изјавила је данас да верује да ће јавност подржати Београдски универзитет да обави своје прописане дужности, поштујући у потпуности његову аутономију у одлучивању о докторату министра финансија Синише Малог, и апеловала да се омогући окончање тог поступка "у академским оквирима".

"Јаван и транспарентан рад омогућава Универзитету у Београду да испуњава своју функцију јавног добра у служби свих грађана наше земље. Између осталих, Универзитет је опредељен да реализује све активности за које је надлежан, ради окончања поступка испитивања евентуалне нечеститости у изради докторске дисертације Синише Малог", стоји у саопштењу.

Запослени на Универзитету у Београду са наставним или научним звањем могу до 11. новембра да доставе жалбе на одлуку Наставно-научног већа Факултета организационих наука (ФОН) о докторату министра финансисја Синише Малог, иако је раније био одређен 4. новембар као рок до када је требало да буде саопштено да ли је тај докторат плагијат или не.
Агенција Бета

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa