Инфо

11. новембар 2019.11. нов 2019.

Зеленовић: Нисам се уплашио

„Нисам се уплашио претњи Мише Вацића, који ми је поручио да ће ме протерати, да ћу завршити у затвору, или Дрини" каже за Данас Небојша Зеленовић градоначелник Шапца.


„Нису се уплашили ни Шапчани, иако је његов ноћни боравак у Шапцу изазвао узнемирење грађана који су навикли на миран живот у коме се људи међусобно уважавају. Додуше на прво гледање наступ Вацића стварно делује невероватно и застрашујуће, али после извесног времена ипак постаје јасно да је Вацић још један пајац у Арлекиновом циркусу коме се ближи крај“, каже Зеленовић, и додаје да су Шапчани до сада увек успевали да се изборе за пристојност и да нађу одговоре и на овакве изазове.

Саговорник Данаса каже да ће претње пријавити полицији и тужилаштву, иако су, како наводи, они имали прилике све да виде и да реагују по службеној дужности.

„Обавестио сам све стране амбасаде, јер мислим да треба да виде по ко зна који пут чиме се све власт у Србији служи и да то нема никакве везе са демократијом и владавином права, нити са Уставом, јер је реч о организацијама које су противуставне и које шире мржњу и нетрпељивост међу људима“, каже Зеленовић.

Додаје да не верује да ће власт реаговати на Вацићеве претње и ширење десног национализма, јер је он Вучићев Шешељ који служи да плаши народ по Србији, баш као што је и у време Слободана Милошевића Шешељ служио да плаши народ. Напомиње да је дух 90-их дефинитивно изашао из боце и зато позива демократску јавност и слободоумне грађане да му се одлучно супротставе, јер ће у супротном насиље, безакоње и убиства постати наша свакодневица.

„Пошто власт не одговара на наша питања, онда имамо Мишу Вацића који скреће пажњу. У суштини то су фашисоидне Вучићеве фаланге чији је циљ да плаше народ. Јер тај човек уз помоћ и техничку подршку Српске напредне странке путује по Србији и псује, прети и вређа мирне грађане са једним циљем и једном поруком: ‘ако нећете Вучића – ово ће вам бити власт'“, напомиње Зеленовић.

На питање да ли верује да ће тужитељка Загорка Доловец коначно реаговати на Вацићеве претње, саговорник Данаса истиче да је она ту да обезбеди да велики вођа несметано влада. Њена улога, каже, је иста као и улога Агенције за борбу против корупције, РЕМ-а, РИК-а. То нису институције, њихов задатак је подршка Вучићу, објашњава Зеленовић и додаје да нажалост то није само наш проблем, већ и проблем читавог Западног Балкана.

ЗЗС оформила правни тим

Странка Заједно за Србију формирала је правно-експертски тим који ће пратити све потезе Тужилаштва и полиције поводом претњи смрћу председнику странке Небојши Зеленовићу и отвореног позивања на линч дела медија упућених од стране самозваног лидера екстремне деснице Мише Вацића.

Овај тим од Тужилаштва тражи да без одлагања полицији наложи хапшење, одређивање притвора и брзо процесуирање Мише Вацића, а у супротном, сматраће да Вацић у извршењу својих кривичних дела има подршку самог врха власти, односно председника Србије Александра Вучића, наведено је у саопштењу.

Речи Мише Вацића осудили су и Савез за Србију као коалиција, затим ЛСВ, а ПСГ у саопштењу наводи и члан Устава по коме би рад некога ко заговара рушење поретка, кршење зајамчених права и распиривање мржње морало бити забрањено.
Извор: Данас.рс

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa