Инфо

13. новембар 2019.13. нов 2019.
Програмирање за најмлађе

Програмирање за најмлађе

У шабачком Стартиту реализујe се пројекат „Учење за 21. век“. Он подразумева бесплатно програмирање роботића за децу основношколска узраста од једанаест до петнаест година. Најмлађи суграђани су имали прилику да стекну основна знања о програмирањима, као и да сами управљају роботима користећи једноставан програмски код. Истовремено су се играла и упознала са роботима који могу да трче, скачу, цртају, играју и изводе разне друге акробације.

- Нема природнијег места за иновације од Шапца, Захвални смо UNICEF- u који је одабрао Шабац и Стартит центар за реализацију ових радионица везаних за наставу роботике. Надамо се да је ово почетак успешне сарадње са UNICEF-оm - рекао је члан Градског већа Игор Марсенић.

Пројекат спроводи Стартит, који је део удружења SEE ICT, у партнерству са UNICEF-om у Србији а уз подршку Кабинета министарства иновације и технолошки развој Владе Републике Србије.
Завршетак пројекта је планиран у априлу 2020. године, а предвиђено је да кроз ову обуку прође 1000 деце у 12 градова широм Србије.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa