Инфо

15. новембар 2019.15. нов 2019.
Италијански амбасадор посетио Индустријску зону у Шапцу

Италијански амбасадор посетио Индустријску зону у Шапцу

Италијански амбасадор Карло Ло Кашо данас је посетио италијанску фирму "Vopachel" која послује у Индустријској зони у Шапцу. Амбасадор је тамо разговарао са руководством фабрике и са представницима града Шапца.


Италијански амбасадор је истакао да у Србији послује близу 600 италијанских фирми, а више од 10 њих послује у Шапцу и Владимирцима и запошљавају неколико стотина мештана.

-Све је више италијаснки инвеститора који и даље желе да долазе и инвестирају у Србију. Ми смо други партнер Србије и имамо одличан извоз из Србије. Хоћемо да понудимо своје стручњаке, технологију, искуства, експертизу, како би српске и италијанске фирме заједно расле и напредовале, рекао је амбасадор Ло Кашо.

Земеник градоначелника Душан Костадиновић је рекао да је град Шабац поуздан партнер свим компанијама које послују на његовој територији.

-На то указује и чињеница да у нашем граду послује 12 италијанских компанија. Те фирме су дошле по препоруци, а не очекујући огромне субвенције од републике, изјавио је Костадиновић.

Посета је уприличена у оквиру Националног дана малих и средњих предузећа, односно дана отворених врата италијанске привреде, а који организује Конфиндустрија, представништво конфедерације италијанске индустрије у Србији. Истим поводом и ученици Техничке школе посетили су италијанске фирме у Шапцу и упознали се са условима пословања у њима.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa