Инфо

15. новембар 2019.15. нов 2019.
Јерков: Предлог закона о несталим бебама родитељима уместо истине о деци нуди 15.000 евра

Јерков: Предлог закона о несталим бебама родитељима уместо истине о деци нуди 15.000 евра

Посланица Демократске странке (ДС) Александра Јерков изјавила је данас да се Предлогом закона о несталим бебама родитељима којима су деца украдена из породилишта уместо истраге нуде неефикасне процедуре, уместо незастаревања и ретроактивности лоша решења, а уместо истине о њиховој деци нуди им се 15.000 евра.

Јерков је навела да је у претходних пет година више од две стотине пута у Скупштини предлагала да се у Кривични законик унесе само једна измена - да кривично дело крадје беба не застарева, а да су посланици владајуће већине одбили тај предлог сваки пут и тиме поново нанели неправду и бол родитељима који су преживели оно најгоре.

"Сада их Предлогом закона Влада поново понижава и тера их да истину о свом несталом детету замене за 15.000 евра. Нека они који то предлажу прво кажу за колико пара би се они одрекли свог детета, па нека онда ту непристојну понуду изнесу другима", навела је Јерков.

Оценила је да ће јавно слушање о закону о несталим бебама које ће се одржати 28. новембра бити прва прилика за родитеље беба које су украдене из породилишта да у Народној скупштини говоре о тој страшној теми.

Додала је и да ће то уједно бити и највећа шанса да се неправда реши и усвоје механизми помоћу којих би они сазнали истину о својој деци.
Бета

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa