Инфо

18. новембар 2019.18. нов 2019.
Иницијатива село-град писала председнику Србије

Иницијатива село-град писала председнику Србије

Председништво Иницијативе село-град упутило је писмо председнику Србије Александру Вучићу у вези са актуелном ситуацијом у пољопривреди, рекао је градски одборник ове Иницијативе Драган Станковић.

Према његовим речима, ако је председник Србије примио и решио проблеме таксиста, штедиша у швајцарцима..., може и да помогне пољопривредним произвођачима.

- Половина становништва Србије се бави пољопривредом, а ове године смо доживели највећу пљачку. Цена бикова је са 2,30 е пала на 1,85 и свако домаћинство са десет грла је доживело губитак од 3.000 евра на годишњем нивоу. Цена товљеника је варирала од 135 до 175 динара по килограму, стим да је свега два дана била 175. С правом питамо ко је у та два дана продавао товљенике – рекао је Станковић.

Он је подсетио да субвенције за пољопривреднике касни минимум годину дана и да ни на једно писмо које су послали Министарству за пољопривреду нису добили одговор.

- Зато смо одлучили да пошаљемо писмо председнику Србије са жељом да, у сарадњи са локланим Одељењем за пољопривреду и државном Пољопривредном саветодавном и стручном службом, прими делегацију пољопривредника – додао је Станковић.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa