Инфо

18. новембар 2019.18. нов 2019.
Дреновац: Асфалтирање пута

Дреновац: Асфалтирање пута

Грађани Месне заједнице Дреновац на претходном директном одлучивању изгласали су да новац од пореза на имовину уложе у изградњу Равничке улице и трибине на Фудбалском стадиону клуба "Партизан". У Равничкој улици данас су завршени радови на асфалтирању пута дугачког 400 метара. Док је део улице у дужини од 200 метра остао недовршен.

У овој улици скоро половина мештана није платила порез на имовину, како је део новца уложен у трибине на стадиону, улица не може бити у потпуности асфалтирана.
- Да би се асфалтирало тих преосталих 200 метара потребно је више новца. Грађани из ове месне заједнице и извођач радова су се договорили да ураде 400 метара пута, где је њима најпотребнији. Један део мештана није задовољан јер је улица остала недовршена а и они су гласали. Дошао сам данас у Дреновац, а нико из МЗ није дошао да ме сачека. Не желе да се сликају и да дају изјаве јер су чланови СНС, и забрањено им је. Међутим, у овој ситуацији без обзира којој политичкој организацији припадају у Дреновцу се изводе радови онако како су грађани гласали. Уместо да се договоримо како да се реши ових спорних 200 метара и урадимо улицу до краја, овде нема представника МЗ – истакао је градоначелник Шапца Небојша Зеленовић.

Он је искористио прилику да позове житеље Дреновца, да изађу на ново непосредно изјашњавање 8. децембра и исправе грешке које су се у међувремену десиле гласајући за ствари које су њима важне.
- Мештани Дреновца не знају да МЗ и житељи нису платили порез од 7 милиона динара. Позивам их да плате, јер тиме би се могла свака улица урадити. Што буду више средстава издвојили, више ће се радити и предлажем грађанима политику „два на динар“ – нагласио је Зеленовић.
Милан Васић начелник градске управе у Шапцу рекао је да је из разговора са мештанима сазнао да им је речено да никада неће бити урађени радови по референдуму у Месној заједници Дреновац.
- Управо присуствујемо радовима из разлога што је овде на власти СНС. Нама је јако важно да све што грађани изгласају на непосредном изјашњавању буде и урађено. Градска управа је доказ да ће се то и извести. Позивам мештане Дреновца и осталих 60 месних заједница да се упишу у спискове за гласање с обзиром да нас 8. децембра очекује гласање, где ће грађани одлучивати за шта ће бити опредељена средства од 200 милиона динара - рекао је Васић.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa