Инфо

19. новембар 2019.19. нов 2019.
Зеленовић: У наредних неколико дана сменити све чланове РЕМ-а и изабрати нове

Зеленовић: У наредних неколико дана сменити све чланове РЕМ-а и изабрати нове

Председник Заједно за Србију Небојша Зеленовић изјавио је данас да захтева од власти у Србији да у наредних неколико дана смени све чланове РЕМ-а и да се изаберу нови чланови који ће, како је казао, личним кредибилитетом и приврженошћу слободи јавне речи у кратком року стабилизовати медијску сцену и примирити узаврелу атмосферу у друштву.

Зеленовић је рекао да од "медијског рата у који је председник Србије Александар Вучић дубоко загазио нико неће имати користи, а по најмање власт" и да зато тражи да се зауставе пре него што "ескалира криза коју нико неће моћи да контролише".

"Последњих неколико дана се ситуација радикализујује јер је Вучић дао налог екстремним десничарима, плаћеним новинарима и аналитичарима да крену у лов на вештице и да јавно прете свим слободним новинарима, а посебно новинарима ТВ Н1, који имају храбрости да га питају било шта што му није по вољи", навео је Зеленовић у писаној изјави.

Он је рекао да "медијског напада" није поштеђена ни европска посланица Тања Фајон након састанка који је заједно са делегацијом Европског парламента имала са председником Вучићем.

"Очигледно је да му је и она поставила незгодна питања па је и она постала мета", нагласио је Зеленовић.

Он је навео да је ситуација "ескалирала када је Вучић послао шефа своје личне Прес службе Сузану Васиљевић да на телевизији са националном фреквенцијом прети свима који другачије мисле и да оптужи новинаре Н1 да су криви за здравствено стање председника Србије".

"Цела Србија зна да управо та Сузана Васиљевић по Вучићевом налогу уредјује готово све медије у Србији и спроводи медијске хајке против свакога кога Вучић означи као личног непријатеља, а сада и црта мете на челима неподобних новинара", рекао је Зеленовић.

Он је рекао да је Србија на ивици "грађанског сукоба" у који је "гура председник Вучић".
Извор: Бета

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa