Инфо

19. новембар 2019.19. нов 2019.
Град поделио 40 ауто-седишта за децу

Град поделио 40 ауто-седишта за децу

Тело за координацију послова безбедности у саобраћају града Шапца и Агенција за безбедност саобраћаја, данас су у сали Културног центра одржали обуку за коришћење ауто-седишта за децу. Едукацији су присуствовали родитељи и деца којима је подељено четрдесет седишта која су обезбеђена у сарадњи са Агенцијом за безбедност саобраћаја Републике Србије.

Агенција за безбедност саобраћаја јe покренула пројекат и позвала локалне самоуправе да конкуришу. Поред Агенције за безбедност саобраћаја која је обезбедила двадесет ауто-седишта један од услова је био да локална самоуправа обезбеди осталих двадесет. Од седамдесет осам локалних самоуправа колико их се пријавило на конкурс двадесет пет је изабрано, а између осталог и Шабац.

- За нас је ово прилика да разговарамо са родитељима на који начин се правилно употребљава седиште, како се монтира у аутомобил, како се дете правилно поставља у дечјем ауто-седишту. Родитељима ће значити поклон седиште који су добили од агенције и града Шапца и убудуће ће моћи своју децу безбедно да превозе. Сматрам да без приказивања демонстрације и едукације родитељи ово не би искористили на прави начин– рекао је Бранко Стаматовић начелник одељења за локалне самоуправе Агенције за безбедност саобраћаја.

Србија има велики проблем што се тиче коришћења дечјих ауто- седишта. У последњих пет година у саобраћајним незгодама као путници у аутомобилу животе је изгубило 56 одсто деце, а разлог је што родитељи не користе дечја седишта или то не раде на правилан и одговарајући начин.
- Мени је драго да настављамо успешну сарадњу са републичком Агенцијом за безбедност у саобраћају. Ово је национална кампања која се спроводи у целој Србији а град Шабац је део те кампање. Решили смо да дамо свој допринос. Најважнија нам је едукација и превенција, оно на чему ми радимо јесте да крећемо од најмлађег узраста, а после се то успешно реализује на основне и средње школе. Најбитније је да се родитељи одговорно понашају, а при томе ће ту одговорност пренети на своју децу – истакао је председник Скупштине града Шапца Немања Пајић.

Агенција за безбедност саобраћаја у сарадњи са градом уручила је 40 седишта родитељима који су социјално угружени и нису у могућности да издвоје сами средства, а свакодневно одвозе своју децу до вртића.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa