Инфо

20. новембар 2019.20. нов 2019.
Градоначелник о критикама напредњака, ауто путу и измештању трасе брзе саобраћајнице

Градоначелник о критикама напредњака, ауто путу и измештању трасе брзе саобраћајнице

Градоначелник Шапца Небојша Зеленовић данас је одржао конференцију за медије на којој је говорио о актуелним темама, али и изнео вест да је усвојена примедба града Шапца за измештање трасе ауто пута Шабац – Лозница. Најпре се осврнуо на политичку ситуацију у земљи и граду Шапцу и критике Српске напредне странке.

-Оптужују ме да се у Шапцу одржава некакав мој референдум. Како да је лично моја идеја то како да грађани слободно троше свој новац. За одлуку да људи слободно гласају на референдумима у Шапцу су гласали сви одборници у Скупштини града Шапца и они који данас излажу критике о томе. Само је у Шапцу могућ овакав начин директног одлучивања у целој Србији. Једино у Шапцу 100.000 грађана у 60 месних заједница одлучује, ове године, о 214 милиона динара, рекао је градоначелник.

Говорећи о потписивању уговора о изградњи ауто пута Рума - Шабац и брзе саобраћајнице Шабац – Лозница између Валде Србије и компаније из Азербејџана, дан раније, градоначелник Зеленовић је изјавио да је то изванредна вест.

На крају конференције градоначелник је објавио изузетно важну вест, а то је да ће траса брзе саобраћајнице Шабац – Лозница бити измештена. То практично значи да ће се избећи рушење око 30 кућа у Штитару.

-Израђивачи плана детаљне регулације брзе саобраћајнице Шабац – Лозница усвојили су примедбе града Шапца за које је гласала Скупштина града, а на иницијативу угрожених мештана Штитара, истакао је Небојша Зеленовић.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa