Инфо

23. новембар 2019.23. нов 2019.
Вучић: За младе брачне парове у Србији 500 милиона евра у наредне четири године

Вучић: За младе брачне парове у Србији 500 милиона евра у наредне четири године

(Бета) - Председник Србије Александар Вучић најавио је данас да ће у оквиру новог инвестиционог плана држава издвојити 500 милиона евра у наредне четири године за младе брачне парове у Србији.

Обраћајући се новинарима у Новом Саду, где је учествовао на 4. Регионалном форуму младих лидера, Вучић је казао да ће држава настојати да младима омогући да добију јефтине станове по најповољнијим условима и да им омогући послове који ће како је рекао, бити све плаћенији из године у годину.

"У новом инвестицоном плану издвојићемо 500 милиона евра у наредне четири године за младе брачне парове, то је износ без преседана у нашој историји. Желимо да млади остану у Србији, да разумеју своју огромну улогу за развој Србије и да нам помогну јер само тако можемо да се такмичимо у региону и свету", казао је председник Србије.

По његовим речима, људи из Србије "више одлазе због атмосфере јер нису сигурни каква ће бити будућност овде, него трбухом за крухом".

"Зато су регионалне иницијативе од кључног значаја. Борићемо се за 'мини Шенген' без обзира што ће противника бити много, укључујући и оне који су навикли да се играју са земљама региона као са луткама на повоцу, не ретко нас свађајући наводећи да су ови други нешто говорили против нас", додао је Вучић.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa