Инфо

30. новембар 2019.30. нов 2019.
Н1

Н1

Двери блокирале улазе у РТС

Покрет Двери саопштило је вечерас да су чланови тог покрета блокирали "сва три улаза" у зграду Радио-телевизије Србије (РТС) у Таковској улици у Београду на два сата поводом годишњице протеста "Стоп крвавим кошуљама".
Председник Двери Бошко Обрадовић је изјавио да су се на ову блокаду одлучили након што су били онемогућени да предају своје захтеве.

Тај покрет тражи хитан састанак са главним и одговорним уредником информативног програма РТС Ненадом Љ. Стефановићем или дежурним уредником како би им предочио захтеве.

"Захеви су да вечерас у Дневнику 2 РТС-а гостују (заменик председника Странке слободе и правде) Борко Стефановић, један од лидера опозиције који је брутално претучен у Крушевцу пре годину дана, као и организатори протеста 'Један до пет милиона' ", наводи се у саопштењу Двери.

Бошко Обрадовић је за Бету изјавио да целу годину од првог протеста грађана и дела опозиције нико од организатора ових протеста није могао да гостује на програму Јавног сервиса, као и да то представља кршење Устава.

Такође, Двери траже да се након Дневника вечерас или наредних дана обезбеди посебна емисија у којој би учествовао председник тог покрета Бошко Обрадовић и други посланици из опозиције "који су у претходним недељама јавно говорили на тему криминалних и коруптивних афера у врху власти, што је РТС прећутао".
Бета

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa