Инфо

30. новембар 2019.30. нов 2019.
Двери прекинуле блокаду РТС-а

Двери прекинуле блокаду РТС-а

Блокада сва три улаза РТС, коју су припадници покрета Двери почели касно послеподне, завршена је јер су чланови овог покрета добили позив од организатора протеста "Један од пет милиона", који је у току, да им се придруже у шетњи до владе Србије.

То је саопштио лидер Двери Бошко Обрадовић који је закључао катанцем технички улаз РТС и кључеве понео са собом.

"Ово је последње упозорење. РТС непозивањем организатора протеста у свој програм крши Устав", рекао је Обрадовић и додао да тиме не испуњавају своју функцију Јавног сервиса.

Организатори протеста "Један од пет милиона" су са камиона прочитали захтеве Двери уз паролу "Сви као један против диктатуре".
Тај покрет је затражио хитан састанак са главним и одговорним уредником информативног програма РТС Ненадом Љ. Стефановићем или дежурним уредником како би им предочио захтеве.

"Захеви су да вечерас у Дневнику 2 РТС-а гостују (заменик председника Странке слободе и правде) Борко Стефановић, један од лидера опозиције који је брутално претучен у Крушевцу пре годину дана, као и организатори протеста 'Један до пет милиона' ", наводи се у саопштењу Двери.

Такође, Двери траже да се након Дневника вечерас или наредних дана обезбеди посебна емисија у којој би учествовао председник тог покрета Бошко Обрадовић и други посланици из опозиције "који су у претходним недељама јавно говорили на тему криминалних и коруптивних афера у врху власти, што је РТС прећутао".
Бета

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa