Инфо

4. децембар 2019.4. дец 2019.

Светска банка финансира већу конкурентност малих и средњих пољопривредних газдинстава

(Бета) - Мала и средња српска пољопривредна газдинства унапредиће своју конкурентност уз подршку новог кредита Светске банке од 50 милиона долара, саопштила је данас та међународна финансијска институција.


Кредит који је јуче одобрио Одбор извршних директора Светске банке помоћи ће владине напоре да се унапреди излазак на тржиште одабраних пољопривредних домаћинстава, истиче се у саопштењу.


Кроз подршку инвестицијама у производњу малих и средњих газдинстава и у бољи информациони систем у пољопривреди, пројекат треба да повећа конкурентност тог сектора и да отвара нове економске могућности у сеоским срединама, док се земља приближава чланству у Европску унију.

Пројекат ће подржати коришћење пољопривредне саветодавне службе и саветовалишта за вођење бизниса за пољопривреднике који се квалификују за донације. Циљ је оспособљавање пољопривредних домаћинстава да повећају ефикасност, излазак на тржиште, да им се омогући приступ кредитима и да се боље заштите од ризика.

Кредит Светске банке биће употребљен и за подршку Министарству пољопривреде, шумарства и водопривреде да више користи јавне базе података кроз унапређење и модернизацију постојећег информационог система и његово укључивање на платформе јавно доступних података . То би користило пољопривредним произвођачима у Србији и омогућило им да имају информације о климатским условима и кретањима на тржишту.

Најновији број

11. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa