Инфо

5. децембар 2019.5. дец 2019.
Посета руководства Кроса - посета пријатеља

Посета руководства Кроса - посета пријатеља

Руководство Кроса Радио телевизије Србије, по завшетку још једне успешне манифестације, отпочело је серију посета градовима организаторима. Данас је за трочлану делегацију из Београда уприличен пријем у Градској кући. Госте су дочекали председник Скупштине града Шапца и председник Организационог одбора манифестације у Шапцу, члан Градског већа задужен за спорт Драган Николић и секретар Спортског савеза Шапца Дејан Поповић.



-Шабац је ове године примат препустио Зајечару. У фото финишу други град је победио за 36 такмичара, али ми смо поносни што већ дуго имамо два града која негују здраво ривалство и која доведу више од 2.000 учесника на изузетно важну и велику манифестацију Крос Радио телевизије Србије. Уз све похвале које пуног срца и са много аргумената, свако године говорим, морам да нагласим да је ове године ваш град перфектно организовао два велика, месовна такмичења у истом дану, што је истински подвиг и то у току радова, где то није ни најмање утицало на било који сегмент организације - рекао је Стеван Ковачевић, утемељивач и директор Кроса РТС.

Низ година је Шабац организатор и трке финалне серије.

-Ми смо поносни домаћини финалне серије и зато када нам дођу пријатељи из Београда, то има посебно значење и тежину, а истовремено је неформално, као и на сваком сусрету добрих, искрених пријатеља који се разумеју. Поносни смо што смо ове године имали више од 2.000 учесника у октобру, мало жалимо што нас је Зајечар победио, али имамо још један циљ у наредној години, то је да поново будемо најбројнији. За нас је ова манифестација посебна, она обједињава врхунски спорт, односно квалитет, али и масовност и школски спорт, на чему заснивамо све наше спортске планове. Уз то, реч је о базичној спортској дисциплини, из које потекну сви успешни, не само атлетичари, већ и представници у другим спортовима - истакао је председник Скупштине града Немања Пајић приликом пријема.



Специјалне захвалнице уручене су секретару Спортског савеза Шапца Дејану Пајићу и председнику Организационог одбора трке финалне серије Кроса РТС и председнику Скупштине града Немањи Пајићу. Немања Пајић је, у име организатора, добио и плакету.

Наредне године Крос слави три деценије постојања, а циљ је да укупно циљем прође више од пола милиона такмичара.

Најновији број

21. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa