Инфо

7. децембар 2019.7. дец 2019.
Хакатон - пројекти једноставнији уз апликације

Хакатон - пројекти једноставнији уз апликације

Град Шабац у сарадњи са мисијом ОЕБС у Србији и Стартит центром организује дводневни Хакатон, скуп стручњака из ИТ области са темом креирања мобилне апликације за директно учешће грађана Шапца у изради и реализацији градских пројеката.

На Хакатону у Стартит центру учествују појединци и тимови из: Смедеревске Паланке, Сремске Митровице, Старе Пазове и Шапца.

-Очекујем да добијемо нове, свеже идеје како би се процес непосредног одлучивања дигитализовао и приближио грађанима да би лакше учествовали, уз примену савремених технологија - изјавила је Јелена Шарић, мисија ОЕБС у Србији.

Шабац је прва локална самоуправа која је усвојила локални акциони план за отворену управу, а једни од предвиђених мера је унапређење мера у процесу директног одлучивања.

-Овај Хакатон треба да омогући да се поступак изјашњавања, убудуће поједностави, односно приближи грађанима, посебно онима који користе дигиталне технологије и надамо се да ћемо у томе успети - додаје помоћник градоначелника за укључивање грађана Јелена Топаловић Петровић и позивала све суграђане да сутра на директном одлучивању изаберу предлоге који су важни за заједницу у којој живе.

Хакатон траје до недеља, а тимови ће имати прилику представе најкреативније решење, за које је предвиђена и награда. Учесници имају подршку ментора, из различитих области, који им помажу у осмишљавању и креирању решења.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa