Инфо

7. децембар 2019.7. дец 2019.
Недеља - дан директног одлучивања

Недеља - дан директног одлучивања

. Сутра (8. децембра) је дан непосредног одлучивања грађана о утрошку средстава прикупљеног од пореза на имовину (укупна сума из буџета града је 214.359.792,71 динара). Становници 60 шабачких месних заједница имају јединствено право да одлуче како ће утрошити новац. Сви уписани имају право на одлучивање, без обзира да ли су измирили своје пореске обавезе. Потребно је само да пре тога су уписани у листу учесника непосредног изјашњавања.


За сваку месну заједницу је тачно дефинисано о колико новца се одлучује као и списак предлога за које се може гласати. Предлози су састављени на основу идеја које су грађани и савети месних заједница достављали Градској управи.

Као и на изборима, свако добија листић на ком ће бити предлози пројеката и на ком ће тачно писати колико месна заједница има укупно новца на располагању и колико сваки предлог кошта.

Заокруживањем се гласа за пројекат. Дозвољено је изабрати више пројеката, али укупан износ који је потребан за њихову реализацију не сме да прелази укупан износ који има месна заједница.

Градоначелник Небојша Зеленовић позвао је све суграђане да сутра буду део непосредног изјашњавања како би гласали за предлоге које виде као најважније.

-Предлози су на столу, грађани су упознати са њима и позивам грађане да изађу у великом броју, искажу своје мишљење, а оно што они буду изабрали биће реализовано током наредне године - рекао је Зеленовић приликом обиласка завршних радова на Винаверовом тргу.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa