Инфо

7. децембар 2019.7. дец 2019.
Декларација против тровања пчела

Декларација против тровања пчела

У оквиру четворогодишњег Пројекта јавно приватног дијалога у делу који се односи на решавање проблема тровања пчела пестицидима у пољопривреди а који је СПОС добио на конкурсу Националне алијансе за локални економски развој (НАЛЕД), у Новом Саду је у четвртак, потписана Декларација о заштити пчела у Србији.

Пројекат спроводи НАЛЕД у сарадњи са Републичким секретаријатом за јавне политике (РСЈП), а финансира Америчка агенција за међународни развој (УСАИД).

- Главна активност коју очекујемо од потписивања Декларације јесте постепено укидање третирања комараца из авиона средствима отровним за пчеле и боља координација активности општина на развоју пољопривреде, а у контакту са пољопривредницима, ради правилне употребе пестицида на нашим пољима, како не би долазило до тровања пчела - наводи се у саопштењу СПОС-а.

Декларација неће имати позитиван ефекат само на пчеларство, већ и на унапређење одрживе пољопривреде (мање загађење животне средине пестицидима, мање пестицида у земљишту, мање уништавање корисних инсеката у земљишту, мање пестицида на пољопривредним производима за потрошаче…).
СПОС

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa