Инфо

Берза

  • aero 917 ⚫ 0,00%
  • coka 9.707 ⚫ 0,00%
  • dinnpb 5.601 ▲ 1,78%
  • glos 300 ⚫ 0,00%
  • impl 3.700 ⚫ 0,00%
  • niis 550 ▲ 1,10%
  • tgas 13.000 ▲ 0,02%
(9. децембар 2019.)

Наставља се обустава рада у Пошти Србије

Наставља се обустава рада у Пошти Србије
Представници запослених у Пошти Србије нису прихватили понуду пословодства јавног предузећа о повећању укупне масе зарада за 10 одсто па ће обустава рада бити настављена, рекао је данас агенцији Бета Милија Тешић, један од запослених који су организовали обуставу рада.


Он је казао да синоћ на састанку радне групе која расправља о стању у Пошти није постигнут било какав договор и да не очекује да ће разговори бити настављени.


У радној групи су и представници Владе Србије, а радницима Поште је понудјено да се укупна маса зарада повећа за 10 одсто и да се надју модели како да највеће увећање плата добију радници са најмањим примањима.


"За нас је таква понуда неприхватљива, а наш захтев је и да запослени имају боље услове рада. Радна група која расправља о стању у Пошти се није састајала шест месеци и сад се тражи да се за два дана постигне договор", рекао је Тешић.


Обуставу рада коју су поштански радници почели пре седам дана у више градова у Србији није организовао ниједан синдикат у том предузећу, већ сами запослени.


Вршилац дужности директора Поште Србије Мира Петровић и потпредседник Владе Небојша Стефановић разговарали су прошле седмице о стању у том предузећу и плановима пословања којима је предвиђена повишица зарада од 10 одсто у 2020. години, као и бољи материјални положај запослених са најнижим примањима.


У Пошти Србије запослено је око 15.000 људи, а нема званичних података колико је поштара и радника у штрајку.
Бета

Најновији број

13. август 2020.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa