Инфо

10. децембар 2019.10. дец 2019.
Пошта Србије: Од сутра достава пензија на кућне адресе

Пошта Србије: Од сутра достава пензија на кућне адресе

Достава пензија на кућне адресе 190.000 пензионера почеће сутра и обављаће се у наредних пет дана, најавило је јавно предузеће Пошта Србије.

Истакнуто је да то јавно предузеће, у којем је део радника 2. децембра обуставио рад, спроводи мере за успостављање неометаног процеса рада у свим радним јединицама и поштама са циљем благовремене исплате пензија и регулисања поштанских токова.

По подацима Поште, исплата пензија на шалтерима пошта данас се обавља неометано у 1.446 пошта у Србији и исплаћено је више од 103.000 пензија.

Од 3. децембра до данас пензије су испоручене на адресе 15.700 пензионера из самосталних делатности и око 61.000 пољопривредних пензионера.

"Због технолошких проблема у фази прераде због незаконите обуставе рада дела запослених, спроведене су мере да пошиљке које касне буду у најскорије време испоручене до крајњих дестинација. Успостављене процедуре подразумевају давање предности приоритетним пошиљкама, попут медицинске опреме и материјала, хитне здравствене документације, приоритетних пошиљака важних институција и рачуна великих корисника који показују пуно разумевање и сарадњу", наводи се у саопштењу Поште.

Најављено је да ће сви потражни поступци и рекламације бити благовремено решавани.

Пошта Србије је навела да је у 90 од укупно 1.536 корпоративних и уговорних пошта на територији читаве Србије онемогућено успостављање законског минимума процеса рада, а мере које се примењују имају за циљ успостављање неометаног рада шалтера и у поштама где је мањи број запослених обуставио рад.

Корисници поштанских услуга могу да добију информације на телефон 0700 100 300 и 011 3607-788, и цонтацт@птт.рс,као и контакт форме на сајту предузећа.

За информације о новчаним услугама, укључујући и исплату пензија, уведен је додатни кориснички број 011 3718-280.
Beta

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa