Инфо

11. децембар 2019.11. дец 2019.
Зеленовић на трибини "Србија у трци за слободне изборе" у Европском парламенту

Зеленовић на трибини "Србија у трци за слободне изборе" у Европском парламенту

Председник странке Заједно за Србију и градоначелник Шапца Небојша Зеленовић, заједно са Драганом Ђиласом, председником Странке слободе и правде и Дејаном Николићем, потпредседником Демократске странке, говорио је данас у Европском парламенту у Бриселу на трибини "Србија у трци за слободне изборе".

Зеленовић је, како је најавио на свом твитер налогу, говорио о свим аспектима ауторитарног Вучићевог режима и одсуству минимума услова за нормалан политички живот, без кога нема ни слободних избора. Пре осврта на поменуто, представио је своја искуства као градоначелника Шапца у различитим пројкетима укључивања грађана у непосредно одлучивање, попут непосредног изјашњавања 8. децембра, односно прекограничну сарадњу Шапца са градовима и општинама у Босни, Хрватској, односно сарадњу са општином Пећ у АП Косово и Метохија.

Трибину је организовала група Социјалиста и демократа у Европском парламенту (Socialist and Democratic Group, S&D Group). Како су навели, циљ скупа је давање прилике представницима опозиције да представе тешку ситуацију са којом се суочавају пред парламентарне изборе у Србији, који би требало да буду спроведени наредног пролећа.

Уводну реч на трибини дала је Тања Фајон, шефица делегације у Парламентарном Одбору за стабилизацију и придруживање ЕУ-Србија.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa