Инфо

13. децембар 2019.13. дец 2019.
Нови ред вожње на пругама Србије од 15. децембра

Нови ред вожње на пругама Србије од 15. децембра

На пругама Србије у недељу, 15. децембра, ступа на снагу нови ред вожње, који ће важити до 12. децембра 2020. године, најавило је данас предузеће Инфраструктуре железнице Србије.

По новом реду вожње у путничком железничком саобраћају свакодневно ће бити 353 воза на међународним и домаћим релацијама, наведено је у саопштењу.

Прецизирано је да ће од тог броја свакога дана у међународном саобраћају бити 24 поласка, у унутрашњем даљинском и локалном 229, а у београдској градској железници "БГ Воз" сто полазака.

Из Србије ће и по новом реду вожње међународни путнички возови директно саобраћати до Солуна, Будимпеште, Бара, Софије, Љубљане и Загреба.

И наредне године јутарњи и вечерњи возови ће између Србије и Црне Горе саобраћати на релацији Топчидер-Бар-Топчидер, док ће возови за Солун и Софију и по новом реду вожње саобраћати само током летње сезоне, такође из железничке станице Топчидер.

Свакога дана ће по један воз саобраћати између Новог Сада и Будимпеште, као и између Београд Центра и Загреба, док ће воз измедју Београд Центра и Љубљане преко Шида, Загреба и Добаве саобраћати у периоду од 15. децембра ове године до 13. јануара 2020. године, као и у периоду од 20. јуна до 15. септембра 2020. године.

У пограничном саобраћају свакодневно ће саобраћати по два воза измедју Богојева и Ердута, а по један између Димитровграда и Софије.

Из железничке станице Београд Центар свакога дана ће полазити пет возова за Вршац, по четири за Ниш и Ужице, два за Ваљево и по један за Сремску Митровицу, Пријепоље Теретну, Лесковац, Шид, Лапово и Зворник.

Највећу новину у унутрашњем путничком саобраћају, како је наведено, представљаће новоуведени воз између Београд и Зворника, који ће из Зворника полазити у 7.20 сати и у главни град стизати у 11.46 сати, а у повратку кретати из станице Београд Центар у 14.02 сати и стизати у Зворник у 18.14 сати.

Указано је и да док је у путничком железничком саобраћају у Србији и даље само један оператер, државна компанија "Србија Воз", у робном транспорту поред државне компаније "Србија Карго", већ послује шест превозника, али и још три компаније које железнички транспорт обављају само за сопствене потребе.

По новом реду вожње на српским пругама ће бити 2.148 теретних возова, што је за 337 више него у досадашњем реду вожње.

Број међународних теретних возова повећан је за 58, и то на граничним прелазима Шид – Товарник, Суботица – Келебија, Вршац – Стамора Моравита и Димитровград – Калотина Запад.

На граничном прелазу Суботица – Келебија и приватни превозници добили су медјународне пограничне теретне возове, а у складу са потребама превозника конструисана је и нова траса измедју Хрватске и железничке станице Нови Сад Ранжирна, преко граничног прелаза Богојево – Ердут.

У унутрашњем робном саобраћају број возова по новом реду вожње повећан је за 176, а пет оператера имаће од недеље више возова на домаћим релацијама него до сада.

Београдска градска железница "БГ Воз" сваког радног дана ће имати сто полазака на територији српске престонице.

Новина је увођење у саобраћај "БГ Воза" на релацији Лазаревац – Ресник – Овча – Лазаревац, поред већ постојећих линија Овча – Батајница – Овча, Ресник – Овча – Ресник и Младеновац – Београд Центар – Младеновац.

Између Ресника и Овче, односно Батајнице и Овче, "БГ Воз" ће саобраћати на по сат времена, док ће у шпицевима ићи нешто чешће и то на 20, односно 30 минута.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa