Инфо

15. децембар 2019.15. дец 2019.
РТС

РТС

Шабац дочекује трку Београд – Бањалука

Лепе вести за српски и балкански бициклизам долазе из Шапца, града који ће коначно, после 13 година, дочекати караван једне од најпрестижнијих трка у овом делу света, чувене трке Београд – Бањалука и то као етапно место.

У 13 година дугој историји традиционалне међународне бициклистичке трке Београд – Бањалука, Шабац је одувек био град кроз који су бициклисти пролазили на траси од престонице Србије до главног града Републике Српске, међутим први пут у историји трке, Шабац ће наредне године дочекати караван са више од 400 учесника из 30 светских земаља као етапно место.

Захваљујући преданом раду директора трке Владимира Куваље и идејног творца трке Београд – Бањалука Тихомира Куваље, али и одличним односима који су у претходним годинама одржавани на релацији организатора трке са Шапчанима, на обострано задовољство, Шабац ће се 2020. године укључити у организацију међународне бициклистичке трке која помера границе у организационом и спортском смислу на овим просторима.

Не треба заборавити и да је један од најбољих бициклиста Србије свих времена, Саша Гајичић рођени Шапчанин, те ће и један део наредне трке у специјалним емисијама на РТС-у бити посвећен управо њему и његовим резултатима у пребогатој каријери.

Наредно, 14. издање трке Београд – Бањалука возиће се традиционално у априлу наредне године.

Биће то својеврсни бициклистички спектакл, с обзором на то да је са досадашња два дана, ове године трка први пут вожена четири дана, те су се током четири етапе на друмовима Србије и Републике Српске надметали неки од најбољих бициклиста и екипа из целога света.

Организатори истичу и да ће наредна трка, захваљујући управо укључивању Шапца у званичан календар трке Београд – Бањалука, бити на још вишем нивоу, јер Шабац је град спорта, град европских и светских шампиона и град бициклизма.

Према прелиминарним договорима, Шабац би требало да буде домаћин етапе већ првог такмичарског дана, а директор престижне трке Београд – Бањалука, Владимир Куваља, ускоро ће са челницима Шапца објавити и више детаља око саме отганизације и промотивних планова који ће се спроводити у дело месецима уочи трке Београд – Бањалука.

Организатори су уверени да ће оправдати указано поверење града Шапца и надају се да ће од наредне, 2020. године, Шабац бити стално етапно место на рути ове престижне бициклистичке трке.
РТС

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa