Инфо

16. децембар 2019.16. дец 2019.
Небојша Зеленовић: Шансу дати младима

Небојша Зеленовић: Шансу дати младима

На конференцији за новинаре у Градској кући данас је градоначелник Шапца Небојша Зеленовић представио Марију Ратковић културну активисткињу, која ће од сада обављати функцију помоћнице градоначелника задужене за младе.
- Марија је неко ко треба да доносе нову снагу и енергију у наш град. Она ће бити задужена за сарадњу са младима. Покушаћемо захваљујући њеном знању искуству и десетогодишњем раду на овом пољу да отворимо врата младима нашег града према свету који нас окружује - рекао је градоначелник Шапца Небојша Зеленовић у обраћању медијима и нагласио:
- Ово је веома важна тема. На директном одлучивању смо уочили да је јако мали број младих људи учествовао у самом гласању. Директно одлучивање је најдемократскији процес који се десио ове године у Србији. Свака одлука донета без сарадње младих људи је заправо одлука донета против њих. Зато нам је важно да их укључимо у свакодневни живот града.

Марија Ратковић је истакла да ће њен рад у градоначелниковом тиму бити подељен на неколико поглавља.
- Једно од јако битних ствари којима се данас бавим је јавно здравље које осим бриге о превенцији укључује и едукацију младих. Такође, оно чиме ћу се бавити јесте феминизам односно, различити пројекти који ће се бавити оснаживањем девојчица и жена као неодвојивог дела нашег града. Ту је и тема јачање грађанског активизна односно отварање града према свима онима који раде који су као ја до јуче радили неформално, само у партнерствима са одређеним институцијама. Сматрам да је то простор који може да доведе до побољшања.
Ратковићева је позвала све заинтересоване Шапчане и Шапчанке да сутра у 18 часова дођу у Градску кућу кaкo би се упознали и разговарали о иницијативама на којима би радили у будућности.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa