Инфо

24. децембар 2019.24. дец 2019.
Мариника Тепић оптужила Дачића

Мариника Тепић оптужила Дачића

Потпредседница Странке слободе и правде (ССП) Мариника Тепић оптужила је данас министра спољних послова Србије Ивицу Дачића да је прикупљао новац од привредника и трговаца оружјем за повлачења признања Косова и упитала да ли је он на тај начин злоупотребио службени положај.

"Да ли је Дачић злоупотребио службени положај тако што је прибављао новац за 'отпризнавање' Косова од угледних привредника и трговаца оружјем и да ли је само од Слободана Тешића на то име Дачић узео више од милион евра у кешу? И да ли је приликом појединих ситуација када је преузиман новац томе сведочио и Дачићев шеф кабинета Никола Недељковић", рекла је Тепић на конференцији за новинаре.

Она је навела да је читава операција за повлачење признања Косова била праћена прикупљањем новца од привредника и трговаца оружјем и да је потребно да полиција и тужилаштво испитају имовинско стање Николе Недељковића и повезаних лица.

Тепић је рекла да је председник Србије Александар Вучић морао бити упознат са тим и позвала га да "брзином муње сипа" и одговоре на њена питања.

"Надам се да ће Дачић добро промислити пре него покуша да ово демантује јер када је недавно покушао да демантује информацију којом је од САД упозорен, реаговала је амбасада и демантовала њега и потврдила оно што сам ја рекла", навела је Тепић.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa