Инфо

27. децембар 2019.27. дец 2019.

А.Шешељ: Црна Гора на ивици грађанског рата, Влада Србије треба да реагује

Заменик председника Српске радикалне странке (СРС) Александар Шешељ изјавио је данас да је Црна Гора "на ивици грађанског рата" и затражио на то да реагује Владе Србије.

Шешељ је, поводом ноћашњег изгласавања Закона о слободи вероисповести у Скупштини Црне Горе, рекао да је "потребна хитна реакција Владе Србије на дешавања у Црној Гори где режим наставља прогон Срба кроз најновији покушај отимања имовине Српске православне цркве".

Оценио је да се "све ради да се покаже да српском народу да нема места у Црној Гори".

"Влада Србије мора да тражи седницу Савета безбедности Уједињених нација, да би се покренуло ово питање", рекао је Шешељ новинарима у Скупштини Србије и додао да "у тренутку када је Црна Гора на ивици грађанског рата, нема адекватне реакције Владе Србије".

Шешељ је рекао да је "за много мање ствари било бурних реакција власти у Београду и да су заказиване седнице Савета безбедности", а сада, "после скандалозних догађаја још немамо реакције Владе Србије, ни Александра Вучића".

"Савет (Србије) за националну безбедност могао је да заседа због наводног руског шпијуна - Савет је истог дана заседао, а догађај се десио пре годину дана, а (сада) нема реакције на скандалозне догађаје у Црној Гори", оценио је Шешељ.

Он је рекао да "ако Влада Србије не уради ништа по овом питању, видеће се да је цела стратегија (одбране Србије) о којој је говорио министар одбране Александар Вулин, чији је један од циљева заштита српског народа ма где био, била само у маркетиншке сврхе предизборне кампање".
Извор: Бета

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa