Инфо

27. децембар 2019.27. дец 2019.
Бета

Бета

Народна странка: Хитно ставити ван снаге закон о верској неслободи у Црној Гори

Народна странка оценила је данас да је црногорска власт усвајањем "антицивилизацијског такозваног Закона о верским слободама" преузела одговорност за тензије које прете да ескалирају у сукобе али и да је жалосно што власт у Србији упорно окреће главу од невоља кроз које пролазе Срби у тој земљи.

"Овај закон је неодржив, како због свог садржаја, тако и због начина на који је донесен, али пре свега јер гура друштво у Црној Гори у насиље са несагледивим последицама. Народна странка је већ тражила да се из процедуре повуче тај закон који има лажно име јер потире и право на веру и право на слободу. Ништа добро никоме не може донети закон којим се угрожава нечији идентитет и отима имовина", навела је Народна странка у саопштењу.

Та партија је додала да још није касно да се црногорска власт "уразуми" и да стави ван снаге тај закон, како би се нашло решење које ће бити на добробит свих грађана Црне Горе.

"Насиље режима над грађанима води у даљу ескалацију сукоба и опасне поделе у друштву. Позивамо власт у Црној Гори да се уздржи од примене насиља над властитим грађанима. Жалосно је што режим Александра Вучића упорно окреће главу од невоља кроз које пролази наш народ у Црној Гори. Али, одавно се нико више ни у Србији не нада ничем добром од Вучићевог режима. Зато нема бољитка док га се не решимо", додаје се у саопштењу.
Извор: Бета

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa