Инфо

13. јануар 2020.13. јан 2020.
Возачи опрез: клизави путеви у магли

Возачи опрез: клизави путеви у магли

Бета) - Због мраза, темепратура испод нуле и магле која додатно ствара влажне коловозе, постоји опасност од проклизавања возила, дужи је зауставни пут, излетања са пута су чешћа, а постоји и опасност од ланчаних судара па се возачима саветује да за вожњу користе период од 10.00 до 16.00 часова, саопштио је јутрос Ауто-мото савез Србије.

Овакви услови вожње очекују возаче на већини путева у Војводини, на подручју Сомбора, Суботице, Сремска Митровице, Новог Сада, слично је и на ауто-путевима који воде ка Мађарској и Хрватској, а магле има и од Сурчина ка Прељини, као и од Ниша ка Београду поред Велике Моарве, а најгушћа је поред река, канала и језера.

]Магла отежава вожњу и смањује видљивост испод 100 метара на подручју Мачве, Срема, Баната, у Браничевском округу, слично је и на прилазима Београду, на смедеревском, обреновачком, зрењанинском и панчевачком путу, поред Саве и Дунава, а често је може бити и на превојима, мостовима и надвожњацима.


Забране за шлепере и камионе на снази су на једном броју путних праваца.

На наплатним станицама нема задржавања.

На граничним прелазима за путничка возила нема задржавања.

На теретним терминалима наших граничних прелаза камиони на излазу на прелазу Батровци чекају 360 минута, и на прелазу Бачка Паланка 60 минута.

Радови су у току на више деоница у Србији и ту је потребан додатни опрез.


Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa