Инфо

17. јануар 2020.17. јан 2020.
Од данас плаћање прекршајних казни електронским путем

Од данас плаћање прекршајних казни електронским путем

Министарство правде саопштило је данас да је у сарадњи са Канцеларијом Владе Србије за ИТ и еУправу, успоставило систем који грађанима, правним лицима, али и страним физичким лицима, пружа могућност да прекршајне казне, које се налазе у Регистру неплаћених казни и других новчаних износа, измире електронским плаћањем, односно преко Интернета.

Како се наводи, плаћање се врши платним или кредитним картицама са портала Министарства правде - Регистра неплаћених казни или државног система за еПлаћање, којим управља Канцеларија за ИТ и еУправу.

"еПлаћање омогућава једноставан начин измирења обавезе, без одласка у банку или пошту, а плаћање се може извршити са мобилног телефона или рачунара.

Информације о реализацији трансакције су одмах доступне, тако да није потребно додатно доказивање у смислу достављања било каквог доказа у папиру о извршеној уплати надлежном прекршајном суду", стоји у саопштењу.

Додаје се да се приликом процеса еПлаћања, наплаћује провизија, "која је јасно исказана, и коју прописује банка преко које се врши плаћање".

"О заштити података платне картице брине софтвер банке, која мора да поштују стриктне прописе у вези са заштитом података својих клијената, уз истовремено поштовање правила организација, као што су Виса или Мастер кард", саопштило је Министарство правде.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa