Инфо

19. јануар 2020.19. јан 2020.
Фото: Стартит

Фото: Стартит

У шабачком Стартит центру светла се ретко искључују

Стартит центар у Шапцу, намењен развоју ИТ заједнице, прошле године посетило је око 2.000 људи. Организовано је 86 различитих програма, дупло више него претходне године.

Из Стартит центра у Шапцу, цео свет је на длану. Захваљујући савременој технолигији и знању, у њему, између осталог, настају и "паметни градови".

Дејан Петровић, ИТ консултант каже да је пројекат "Смарт сити" начин да се приближи град грађанима, односно да се све оне услуге које грађани добијају од било ког града, Шапца, Београда, Крагујевца или Њујорка, у потпуности сведу на дисплеј мобилног телефона.

Поред бесплатних обука за Шапчане, у центру заједно раде програмери, дизајнери, 3Д аниматори.

"Делимо простор, размењујемо искуства и дружимо се, а што се самог посла тиче, свако ради своје, послови су врло различити", каже Драган Јовановић, програмер.

Флексибилно радно време, саставни је део живота и шабачких програмера.

"Коворкери су људи који раде из простора Стартит центра, независно од наших делатности и догађаја, које организујемо, сви се индивидулано баве својим пословима, њихова радна места нису стандардно фиксна, као у класичним фирмама", каже Уна Гемовић, координаторка у Стартит центру.

Због сарадника на другим континентима, светла у Стартит центру се ретко искључују.

"Стартит центар нам омогућава да то што ми јесмо испољавамо онда када нам то највише одговара, врло је често ту рад ноћу, колеге ту раде и са странцима, онда ту постоји та временска разлика коју ваља испоштовати, јер ако радите са Америком то вам је шест сати", каже Дејан Петровић, ИТ консултант.

Велики и мали програмери, у Стартит центру и раде и друже се. Када се очи уморе, заједно играју стони тенис.
РТС/В. Митровић Кулачин

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa