Инфо

22. јануар 2020.22. јан 2020.
Бета

Бета

Конкурс Амбасаде Швајцарске за младе визуелне уметнике и уметнице из Србије

Амбасада Швајцарске у Београду позвала је младе визуелне уметнике и уметнице из Србије да се пријаве на конкурс "Приватна вредност", а најбољима следује финансијска подршка и учешће на колективној изложби.

Конкурс је Амбасада Швајцарске расписала трећу годину заредом како би наставила да подстиче стваралаштво младих, а финансијску подршку за реализацију радова и прилику за учешће на колективној изложби добиће највише петоро аутора и ауторки из Србије.

У континуитету с издањима из 2018. и 2019. године, тема изложбе поново је "Приватна вредност" с фокусом на "Лично ангажовање" у различитим облицима.

Изложба ће бити постављена у резиденцији амбасадора Швајцарске у Београду, од средине јуна до краја јула 2020. године.

На конкурс могу да се пријаве уметници и уметнице рођени од 1. јануара 1990. до 31. децембра 1997. године, са сталним боравком на територији Србије од најмање три године.

Уметничка дела са којима аплицирају могу да буду слике, фотографије, видео радови, инсталације или скулптуре (у затвореном простору и на отвореном).

Сваки уметник и уметница који буду изабрани да учествују на изложби добиће по 60.000 динара, као помоћ за припрему радова.

Од кандидата чији радови буду изложени, стручни жири ће одабрати једног уметника или уметницу који ће добити посебну награду од 240.000 динара.

Пријаве могу да се шаљу до 5. марта 2020. године на мејл: бел.опенцалл2020@еда.админ.цх.
Извор: Бета

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa