Инфо

23. јануар 2020.23. јан 2020.
фото: www.dw.com

фото: www.dw.com

Затварање града, паника због новог вируса

Кинески град из којег је кренуо нови смртоносни коронавирус, Вухан, од данас је готово изолован. Грађанима се саветује да не напуштају град и носе маске. У страху од пораста цена намирница, похрлили су у супермаркете. Од 10 часова по локалном времену, обустављен је сав јавни превоз, укључујући градске и међуградске аутобусе, подземну железницу и трајекте. До даљег, затворени су и одласци са аеродрома и железничких станица.

Иако власти нису забраниле приватним возилима да напусте град, једна становница Вухана је рекла Ројтерсу да су блокирани улази на ауто-пут. Грађани не би требало да напуштају град без одређених разлога.

У супермаркетима су гужве, јер су грађани похрлили да накупују намирнице у страху од пораста цена. Власти апелују на становнике да носе маске на јавним местима.

Особље државних органа, предузећа и институција носи маске на послу, на јавним местима подсетници упозоравају да ће они који не поштују упозорење бити кажњени. Обустављене су, до 8. фебруара, све туристичке туре.

Према последњим подацима, од коронавируса у Кини је умрло 17, а оболела је 571 особа. Потврђени су случајеви у регионима Хонгконга, Макаа, Тајвана, као и у Сједињеним Државама, Јапану, Републици Кореји и Тајланду.

Знаци инфекције укључују респираторне симптоме, грозницу и тешкоће са дисањем и упалу плућа.

Представник Светске здравствене организације у Србији Маријан Ивануш рекао је јуче за РТС да нема разлога за панику, као и да је Србија спремна.
РТС

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa