Инфо

23. јануар 2020.23. јан 2020.
Ераковић, првотимац шампионског тима

Ераковић, првотимац шампионског тима

АЛЕКСАНДАР ЕРАКОВИЋ, ПРВОТИМАЦ ВК „ШАБАЦ“

Труд увек буде награђен

До пре пет година, многи нису знали да постоји ВК „Шабац“. Било је чудо да функционише клуб у граду који нема затворен базен. Четири и по године касније у Шапцу функционише тим шампион државе. Данас је то клуб који има најбоље услове за рад у земљи и један од најорганизованијих у трофејном спорту. Један од младих играча који су потекли, поникли у времену када су Шапчани функционисали на бази другарства, невероватног ентузијазма, домаћини били у: Београду, Обреновцу, Новом Саду, Крагујевцу, а данас, са истим грбом представљају шампионе је Александар Ераковић, млади Шапчанин, шабачки ватерполо ас.

-Заволео сам ватерполо још пре првог тренинга и жеља да се усавршавам у њему ме је носила у периоду када смо били без базена. Не само да сам веровао, него сам био и уверен да ћемо једном добити базен, те да ће сав уложен труд пре тога бити наплаћен. Сви у клубу су током тежих година веровали у боље дане шабачког ватерпола и сви су уз клуб и сада.

Александар Ераковић у квалификацијама за Лигу шампиона



Тешко је дефинисати шта нас је носило, али можемо рећи да је клуб одржала и уздигла љубав, уз пожртвованост.
Бреме шампиона је тешко, али је лепо, оно је и тег, али и најјачи ветар у леђа.


-Увек је бреме шампиона тешко, али га сви воле, јер се стиче пошто је освојено нешто велико као звање шампиона. Када покажете да можете бити најбољи, онда се тешко прихвата нешто мање. Сваки неуспех се осећа два пута више, критике су дупло теже, јер сте освојили дуплу круну.

Капитен јуниорске селекције, освајача Купа Србије


Опширније у штампаном издању...

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa