Инфо

25. јануар 2020.25. јан 2020.
Стваралаштво младих уметника у част празника

Стваралаштво младих уметника у част празника

Полазници Школе сликања и цртања коју води др Драган Марковић Маркус, шабачки академски сликар, четврту годину представљају своје стваралаштво уочи великог празника, на традиционалној Светосавској изложби. Од петка до наредног понедељка, 3. фебруара, у галерији Културног центра више од 30 радова чини поставку овогодишње изложбе.



-С пуним правом и поносом истичем да радим најлепши посао на свету, радим са дивним, талентованим младим људима, васпитаним на прави начин и сваки час и сусрет је посебан догађај за мене, а надам се и за њих. То су бескрајно даровити дечаци и девојчице, млађи и старији, али није примарни циљ да они постану уметници. Животни пут и њихово опредељење ће их водити у животу, али ликовно стваралаштво је изузетно важно за њихов развој. Кроз креативни рад они се уче стрпљењу, самокритичности, како да буду ствараоци нечег посебног, другачијег, што је важно у раној животној доби. Трудим се да их охрабрујем, не да намеће теме, већ да их подстичем да буду слободни, да ослободе мисао и жељу - истакао је на синоћњем отварању шабачки сликар, руководилац Школе др Марковић.



Радови су настали у протеклих годину дана, обухватају различити уметнички израз 15 полазника Школе цртања и сликања, старости између 7 и 18 година.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa