Инфо

26. јануар 2020.26. јан 2020.
Зеленовић: Шта значи ћутање Бујошевића на захтев академске заједнице за промену уређивања РТС

Зеленовић: Шта значи ћутање Бујошевића на захтев академске заједнице за промену уређивања РТС

Председник Заједно за Србију Небојша Зеленовић позвао је директора Радио телевизије Србије (РТС) Драгана Бујошевића да се изјасни о захтеву академске заједнице за промену уређивачке политике и запитао "шта значи то ћутање".

У саопштењу те странке наводи се да је Зеленовић позвао Бујошевића и да почне да поштује закон који регулише рад јавног сервиса.
Зеленовић је рекао да је "просто невероватно да Бујошевић ћути пред захтевом најумнијих људи наше земље да се измени уређивачка политика РТС и да се градјанима омогући истинито, правовремено и објективно информисање".

"Шта значи то ћутање? Нико разуман не може бити против захтева академске заједнице да РТС обезбеди могућност равноправног наступа свих релевантних страна и актера, који би могли несметано и без цензуре да изнесу своје аргументе и мишљења, као и то да се на увид грађанима дају детаљни прикази докумената који поткрепљују њихове ставове", казао је Зеленовић.

Зеленовић је рекао и да ће "Србија бити неслободна земља докле год се у ударним терминима и у свим информативним емисијама РТС не разговара о слободним изборима и на објективан начин не разматрају све афере: од афера Крушик, Јовањица, Београда на води, рушења у Савамали, рампе у Дољевцима, тетке из Канаде, плагираних и фалсификованих диплома и доктората и еколошке катастрофе".

Захтев за промену уређивачке политике РТС-а, који је потписало више од 140 припадника академске заједнице, предат је 22. јануара тој медијској кући.

Припадници академске заједнице су том приликом рекли да је захтев предат зато што "РТС не спроводи закон о јавном информисању и јавном сервису, те да та медијска кућа обмањује и дезавуише јавност", као и да поднети захтев не представља подршку странкама, већ штити интересе грађана.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa