Инфо

26. јануар 2020.26. јан 2020.
Школски одбор ОШ "Јеврем Обреновић": Питања без одговора

Школски одбор ОШ "Јеврем Обреновић": Питања без одговора

Школски одбор Основне школе „Јеврем Обреновић“ одржао је у петак хитну ванредну седницу поводом актуелних дешавања у овој образовној установи. Како истичу в.д. директорка Светлана Станковић и секретар школе нису присуствовали састанку, иако је то њихова законска обавеза.

-Због кршења Закона о основама система образовања, Закона о раду и повећане дискриминације у школи, Школски одбор на ванредној седници је донео одлуку да распише конкурс о избору директора и формира комисију која ће пратити целокупан процес - рекао је Драган Продановић, председник Школског одбора ОШ "Јеврем Овреновић" и додао да постоје индиције да Светлана Станковић, тренутна в.д. директорка, утиче на законитост рада Школског одбора.

-Такви поступци су кршење Закона, јер неки запослени су поднели примедбе и жалбе Школском одбору. Рок за одговор је 15 дана, али то није стигло на праву "адресу", јер је в.д. одговорила у име Одбора, што је кршење Закона. На седници у петак није била, као ни секртетар, што је обавезно, а нисмо бавештени ни о посети просветне инспекторке протеклог уторка и четвртка. Нисмо информисани ни о доласку инспекције рада у школу, али ни о другим притужбама на рад школе - закључио је Продановић.

Недавно је Школски одбор тражио информације од Фонда ПИО, али како наводе нису добили одговоре на бројна питања, а нека од њих су: Како је в.д. директорка пријављена у ПИО фонд и како је депоновала потпис у Трезору? Због чега Школском одбору нису достављене жалбе запослених? Шта је био предмет контроле инспекторке Биљане Марковић која је сменила претходну директорку, Јелену Јеврић? Који је био разлог контроле градске просветне инспекторке из Сектора за инспекцијске послове Министарства просвете, науке и технолошког развоја Републике Србије?

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa