Инфо

6. фебруар 2020.6. феб 2020.
Pinterest

Pinterest

Искушење слатког греха

Мозда смо календарски закаснили да уз кашику, или две слатког крема, обележимо Светски дан Нутеле, али за овај најпозантији намаз од лешника никада није касно.

Нутелу, један од најпопуларнијих "слатких грехова" љубитеље чоколаде свој дан слави петог у фебруару.

Први Светски дан Нутеле обележен је 2007. године, након што је Сара Росо дошла на идеју да тако прослави постојање овог омиљеног намаза.

Италијански прехрамбени див Фереро убрзо је забранио обележавање, тврдећи да је све направљено без њиховог одобрења. Ипак, касније је на званичним страницама Ферера објављено да је договор постигнут.

Главни састојак, лешник, је типични производ покрајине Пијемонт из које потиче породица Фереро.

Сви су ови производи били претече овом данашњем, мешавини чоколаде и лешника развијеној у Италији после претераних пореза на какао који су онемогућавали нормалну производњу чоколаде.

Тачан садржај производа је строго чувана тајна фирме Фереро. Према ознаци са амбалаже, главни састојци Нутеле су шећер, различита биљна уља те лешници и какао (ови састојци чине само 20% производа).

Иако је Нутела по први пут изашла на тржиште 1964. године, њена претеча, намаз Суперkрема, постојао је од 1951. Суперцрема је развијена из претходног производа, Пасте Гиандује, створене 1946. од Пјетра Ферера, оснивача фирме. Главни састојак, лешник, је типични производ покрајине Пијемонт из које потиче породица Фереро.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa