Инфо

13. фебруар 2020.13. феб 2020.
ЗДРАВА ХРАНА

ЗДРАВА ХРАНА

Животни темпо је све бржи, а текстова о неопходносту здраве исхране, чини нам се све више. Блогови, постови, савети у новинама нам откривају давно заборављене предности редовних оброка и важност здравх намирница за правилан рад нашег организма. Тврде нам да је то од изузетног значаја посебно у нашем, средњошколском узрасту.

Због тога смо решили да из броја у број „Гласа Подриња“, одвојимо простор за рецепте за здраве оброке, као и мишљења наших вршњака колико је здрава исхрана битна и да ли ју је могуће искомбиновати са свакодневним обавезама.

Маја и Марија
- У школи проводим већину времена па нам је ту у много већим количинама доступнија нездрава, брза храна.Као и већина људи, тако и ја не водим много рачуна о својој исхрани. Искрено се трудим када год сам у прилици да радије поједем неку воћку уместо чоколадице и апелујем на све да се убудуће здравије хранимо и водимо рачуна о себи- истиче Маја Стефановић (16).
Са овим ставом се слаже и Мајина вршњакиња Марија Петровић, која наводи:
-Мислим да је здрава храна битна за организам, правилно одрастање и развој. Треба се хранити здраво, али с времена на време не шкоди да се поједе и нешто нездраво, наравно не у велики количинама. Одлучујем се пре за здраву исхрану, јер мислим да је такав начин живота правилнији и бољи, као и због нутритивног састава исте.У мојој околини људи се углавном не хране здраво.

Здрави бургери (припрема: 15мин)


Састојци:
- 2 кукурузнегалете
- 150-200г пилећег белог меса
- спанаћ
- со,бибер, зачин за пилетину
- маслиново уље
- кечап

Припрема:
Изблендати пилетину, додати зачине, па потом формирати пљескавице. Загрејати тигањ на мало маслиновог уља, затим ставити да се испеку пљескавице са обе стране по 5 мин. На кукурузне галете ставити мало кечапа а на једну и пола шаке спанаћа, ставити готове пљескавице, поклопити са другом галетом.

Katarina Simić

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa