Инфо

14. фебруар 2020.14. феб 2020.
Отворено Јединствено управно место

Отворено Јединствено управно место

Данас су у приземљу Градске управе Шабац министар државне управе и локалне самоуправе Бранко Ружић и председник Скупштине града Немања Пајић отворили Јединствено управно место. Министарство је 2018. године започело je пројекат увођења јединствених управних места, а Шабац је један од градова где је овакав шалтер постојао и раније.

-Интенције и Владе Републике Србије и Министарства су да унифицирамо јединствена управна места у свим градовима и општинама у Србији. Циљ је да сви послови са управом постану лакши, бржи и јефтинији за грађане. Све капацтете желимо да ставимо у функцију како би грађанима било лакше. Драго ми је да је Шабац још раније покренуо обједињавање процедура које олакшавају грађанима да остваре своја права, рекао је министар Ружић.



Немања Пајић је подсетио да је Шабац идеју јединственог шалтера покренуо још 2014. године, како би грађани на једном месту могли да добију све информације и остваре сва права и услуге које су у надлежности Градске управе.

-Идеја јеста да чиновници Градске управе раде посао за наше суграђане. Да би се то остварило важна је умреженост свих институција како би информације и документи брже текли и да би грађани уз што мањи напор они добили што бољи резултат, рекао је Пајић и додао да је ово прва посета неког министра Градској управи у протекле четири године.

Отварању је присуствовао и начелник Градске управе Милан Васић који је објаснио како у пракси функционише Јединствено управно место.

-Подношењем захтева за новчану социјалну помоћ, која се остварује у Центру за социјални рад и уколико странка има право да је оствари аутоматски постаје и енергетски заштићен купац, односно плаћа пола рачуна за електричну енергију. Није потребно да поново подноси ни било какву докуменатцију, навео је Васић један од примера убрзавања и обједињавања процедура.

Постоји и 30 сеоских месних заједница где се могу поднети сви захтеви који су аутоматски видљиви у Е писарници у граду.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa