Инфо

14. фебруар 2020.14. феб 2020.
Делегација Крфа у посети Шапцу и Прњавору

Делегација Крфа у посети Шапцу и Прњавору

Вечерас је у званичну посету Шапцу и Прњавору стигла делегација Општине Крф. Представнике Општине и чланове хора "Агиос Матеос" у Градској кући су угостили члан Градског већа Божидар Катић и представници Месне заједнице Прњавор.




Прњавор и Агеос Матеос од 1993. године су места побратими. Пријатељство једно време није баш најбоље неговано, али су прошле године поново успостављени контакти. Мачвани су на Крфу били у септембру, а сада је дошло време да Грци узврате посету.



Иначе, Агиос Матеос је место у ком су по искрцавању на грчко острво били смештени припадници Дринске дивизије у Првом светском рату, а мештани и даље са великом пажњом брину о споменику који су наши војници подигли својим преминулим саборцима.

-Ово је прилика да разговарамо и о неким другим стварима јер сарадња између нашег града и Крфа неће се завршити тамо где је некада постојала, односно на културној сарањи и размени. Разговараће и председници наших привредних комора о конкретној сарадњи, затим и у области туризма. Неки споразуми су већ постигнути. Договараћемо се како да наши најбољи виде Крф. Свако српско дете треба да види Крф и острво Видо да би схватило цену слободе, рекао је Божидар Катић.



Чланови хора "Агиос Матеос", чланови фолколорног ансамбла Дома културе Прњавор и КУД-а "Абрашевић" концерт ће одржати сутра у 19.00 часова у Дому културе у Слепчевићу, док ће у недељу, такође у 19.00 часова наступити у Дому културе у Прњавору.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa