Инфо

15. фебруар 2020.15. феб 2020.
Деци оболелој од рака послата подршка из Шапца

Деци оболелој од рака послата подршка из Шапца

Данас је и у Шапцу обележен 15. фебруар, Светски дан деце оболеле од рака. На главном градском Тргу окупили су се бројни Шапчани, деца и родитељи да пруже подршку најмлађима који се боре са најтежим болестима.
- Ово је пета година од како у Шапцу обележавамо 15. фебруар, Светски дан деце оболеле од рака. Поносна сам што смо покренули армију људи чије је оружје љубав и што заједно пружамо подршку деци оболелој од рака и њиховим породицама. У ово време, баш сада, у више од тридесет градова широм наше земље, одржавају се сличне манифестације и срећни смо што смо сви дошли да загрлимо снажно с обзиром на овогодишњи слоган: "Много је важно да загрлиш снажно", рекла је Теодора Тодоровић у име Нурдор-а Шабац.


Нурдор су, пре шеснаест година, основали родитељи излечене деце са жељом да ниједно дете, ниједна породица, не пролази сама кроз тако нешто. Реновирано је седам играоница на хематоонколошким дечјим одељењима, укључено више од хиљаду волонтера, преко триста милиона динара уложено у опремање болница и побољшање квалитета услова живота и лечења. Саграђена је нова болница у Нишу површине 800 квадратних метара.

- Овом кампањом скрећемо пажњу на текући пројекат, а то је изградња нове родитељске куће у Београду. Нурдор свакодневно води рачуна о пет родитељских кућа, од којих се три налазе у Београду, једна у Новом Саду и једна у Нишу. Родитељске куће су важне зато што омогућавају бесплатан смештај породицама чија су деца на лечењу, као и бесплатан превоз до болнице. У нашим кућама и добијају пуну психо-социјалну подршку, додала је Теодора.


У оквиру програма, којим је обележен Светски дан деце оболеле од рака, наступио је дечји хор храма "Св. Тројице", најмлађи из вртића "Чигра" и Да франк трио бенд, а подршку су пружили представници Градске управе, свештеници и парохијани храма Свете Тројице, Фондације "Тијана Јурић" и "Хумано срце", МК "Чивија", МК "Батана", Дом здравља, Школа "Премијер", "Каритас" Шабац, ЖРК "Медицинар", као и секција фудбалских ветерана при Храму Свете Тројице.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa