Инфо

18. фебруар 2020.18. феб 2020.
Пут под ноге

Пут под ноге

На Београдском сајму данас је најављен програм предстојећег 42. Међународног београдског сајма туризма и пратећих манифестација. Под слоганом „Пут под ноге“ од 20. до 23. фебруара 2020. године у халама Београдског сајма одржаће се највећи и најзначајнији туристички догађај у земљи и региону југоисточне Европе, сајам са дугом традицијом, регионалним угледом и поверењем учесника и посетилаца.


Генерална директорка Београдског сајма Данка Селић најавила је да ће ове године на Сајму туризма учествовати више од 700 директних излагача и суизлагача из 40 земаља, а заједно на све четири манифестације учествује више од 900 излагача.

Државни секретар у Министарству трговине, туризма и телекомуникација Републике Србије Мирослав Кнежевић истакао је да је Београдски сајам туризма један од највећих туристичких догађаја не само у Србији, већ у овом делу Европе, који из године у годину има све више посетилаца, али и место где се склапа све више послова.

Земља партнер овогодишњег Сајма туризма је Египат, а Њ.Е. Амр Алгувејли, амбасадор Египта у Србији, оценио је да су односи две земље у последњих неколико година све јачи и у области политике, привреде и туризма.

Указао је и да су три града из Србије потписала споразуме о сарадњи са три египатска града, као и да Ер Србија има директне летове ка Каиру и Хургади, очекујући да ће линија бити отворена и ка Шарм ел Шеику.

Драган Зечевић, координатор пројекта Сајма туризма саопштио је да ће се први пут ове године на сајму представити Шри Ланка, Словачка и Кенија.

Попусти на Сајму туризма крећу се од 5 до 50 посто, у зависности од агенције и дестинације, а из богате сајамске понуде посетиоци ће бити у прилици да изаберу путовања према својим афинитетима: примамљиве фирст минуте понуде за одмор у летњој сезони, аранжмане за текућу зимску ски сезону, одмор и опоравак у бањама и на планинама, породична путовања, путовања за младе – омладински туризам, спа викенде, далеке, егзотичне дестинације, крстарења, цитy бреак понуду, конгресна дешавања...


За све који са нестрпљењем очекују лето 2020. године, Сајам туризма је јединствено место које подстиче на нова путовања, открива нове дестинације које се тек промовишу у Србији, где посетиоци могу да се упознају са свеобухватном и премијерном понудом популарних одмаралишта и хотела, и на лицу места остваре попуст, упореде цене и одлуче се за свој идеалан одмор.

Традиционално, истовремено са Сајмом туризма одвијаће се још три реномиране сајамске манифестације које расту сваке године по обиму и броју учесника: 11. Међународни сајам вина БеоWине, 16. Међународни сајам хотелско-угоститељске опреме ХОРЕЦА-ОПРЕМА и 16. Сајам сувенира “Види Србију“.


Посетиоци Сајма туризма, вина, угоститељства и сувенира, поред ексклузивних сајамских погодности, одабира дестинација за путовање и одмор уживаће свим чулима у укусима и мирисима гастрономске понуде, специјалитета овог поднебља, али и дегустацији најбољих вина, ракија, пића, као и сувенира из свих крајева Србије.

Радно време манифестације: четвртак 20, петак 21. и субота 22. фебруар од 10 до 19 часова и недеља, 23. фебруар од 10 до 18 часова.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa