Инфо

19. фебруар 2020.19. феб 2020.
Фото: РТС

Фото: РТС

Стиже нових 60.000 ваучера за туристе

Министарство трговине, туризма и телекомуникације предложило је Влади Србије да издвоји додатних 300 милиона динара, за 60.000 ваучера, чиме ће покушати да се надомести и очекивани мањи број долазака туриста из Кине, пишу данас "Вечерње новости".


Лист преноси да је министар трговине, туризма и телекомуникација Расим Љајић потврдио да ће због огромног интересовања грађана за донирани одмор у Србији, овај предлог бити сутра на дневном реду седнице Владе Србије.


Како је навео, ово је важна државна акција, јер је од почетка године подељено свих 100.000 ваучера, колико је било планирано за 2020. године.


"Мислим да ће на седници Владе Србије то бити одобрено", казао је Љајић.


Објаснио је да ће на тај начин да се компензује и мањи број туриста из Кине, јер ће се њихов мањи долазак сигурно одразити на промет.
"Отварамо сада нова страна тржишта и јачамо домаћи туризам кроз ваучере. Тиме ћемо остварити и већи приход од домаћих гостију", навео је Љајић.


"Вечерње новости" преносе да уколико Влада Србије одобри додатна средства, грађани би већ следеће недеље могли да се пријављују за њих.


Подсећају и да је Лајић недавно изјавио да је ове године подељено скоро три пута више ваучера него за исти период прошле године.


Чекове у вредности од 5.000 динара највише траже пензионери, чак 55 одсто, потом запослени чија примања не прелазе 60.000 динара и незапослени, а на листи најтраженијих дестинација су Сокобања, Врњачка Бања, Сијаринска и Рибарска Бања, Златибор, Дивчибаре, Копаоник, Палић. Сребрно језеро, Златар и Тара, преноси лист.

Извор: Бета

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa